maandag 30 januari 2017

Het valt toch wel mee!

Het is al weer even geleden dat ik ben verdwaald, of eigenlijk ben ik wel aan het dwalen geweest maar heb ik niets daarover geschreven. Maar ik heb de laatste tijd wel genoeg gelegenheid gehad om lekker door de stad te dwalen. En daar kwam ik weer hele leuke winkels tegen.

Ik hoor vaak van mensen dat er zoveel leegstand is in de binnenstad. En dat het niet goed gaat met de winkels in de stad. Ik kan me daar best wel over opwinden omdat we zo'n mooie binnenstad hebben en heel erg veel leuke winkels. En wat me ook is opgevallen, is dat er veel lege panden snel weer een nieuwe "bewoner" heeft. Een aantal van die nieuwe bewoners wil ik graag aan jullie voorstellen.

Ik heb voor de kerst een aantal cadeautjes gekocht bij Hibou in de Sprongstraat. Dit is geen nieuwe winkel (maar wel een hele leuke) maar toen ik daar heen ging zag ik ineens een nieuwe winkel. De winkel heet FeelingGoods. De inrichting is erg natuurlijk en rustig. De sfeer was fijn! Ik heb een leuk gesprek gehad met de eigenaresse van de winkel die mij van alles vertelde over haar producten. Ze wil graag mooie natuurlijke producten aanbieden. Het liefst ook nog uit de buurt. Zo heeft ze kleding die is ontworpen door dames uit de omgeving. Er zijn mooie omslagdoeken en fijne natuurlijke pantoffels en veel natuurlijke verzorgingsproducten. Zeker een leuke winkel om eens langs te gaan.

In de Korte Hofstraat zit sinds kort een leuke winkel met allemaal leuke gadgets en lifestyle producten. De winkel is vrij robuust ingericht en beschilderd met krijtbord verf. Waarop de eigenaar steeds nieuwe teksten kan schrijven. Dat doet hij ook met cadeaus die hij inpakt. Daar kan hij ook van alles op schrijven. Hij heeft ook leuke Zutphense cadeautjes. Het gaat om de hele woonbeleving vertelt eigenaar Frans. Dus dat je lekker op je bank kan zitten met een mooi kussen en een lekkere plaid en een heerlijke beker chocolademelk (met marshmalows), dus kan je al deze dingen daar vinden. Ook zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.

Dan gaan we even naar de Spittaalstraat. Daar is een klein winkeltje El-Oasis geopend. Daar kan je allemaal Marokkaanse dingen kopen. Aardewerk zoals een tajine of kommen, spullen voor in huis zoals lampen en spiegels en producten voor de verzorging. Maar je kan er ook een Marokkaanse high-tea doen. Lijkt mij heerlijk! De winkel ziet er heel sfeervol uit. En je kan er lekker rond snuffelen.

Wat mij vooral steeds opvalt is dat in de meeste winkels er altijd iemand is die vol passie kan vertellen over de producten. Je er goed en eerlijk advies krijgt en dat die mensen het contact met de klanten heel erg belangrijk vinden. Ik bestel echt heus wel eens iets online, maar de beleving van een winkel is toch vele malen leuker. En ik probeer toch zoveel mogelijk alles in de stad te kopen. En gewoon lekker zaterdagmiddag naar de markt en dan lekker wat winkels langs is toch gewoon heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten