zondag 13 november 2016

soms denk je dat je iets weet.......

Soms denk je dat je iets weet, maar blijkt dat eigenlijk niet zo te zijn. Dat was ook het geval bij het museumwinkeltje "Het Snoepje". Ik kende dit winkeltje wel. Ik was er tenslotte al een paar keer geweest. Maar toch werd ik weer verrast. Niet alleen door de enorme hoeveelheid aan snoep (ik droomde als kind dat ik 's nachts werd opgesloten in de snoepwinkel en zo veel kon snoepen als ik maar wilde) maar ook door de hoeveelheid soorten chocolade, de mooie kleine doosjes waar dropjes en dergelijke inzitten. Nostalgie is het! Alle snoepjes die je vroeger bij Opa en Oma wel eens kreeg.En dan kan je dus uit al die potten met snoepjes kiezen wat je wilt en zo je eigen mix samen stellen.

Mijn zoontje was met me mee en de mevrouw van de winkel (Heidi) wilde hem een snoepje aanbieden. Hoe fijn dat ze eerst vroeg of hij ergens allergisch voor is. Gelukkig is hij dat niet maar voor heel veel kinderen is dat anders. En de volgende verrassing was dan ook dat ze daar gespecialiseerd in is. Ze heeft dus snoep voor iedereen! Ook als je een allergie of intolerantie hebt voor een bepaald voedingsmiddel. Heidi kan je daar dus van alles over vertellen.

Maar de grootste verrassing kwam toen Heidi mij uitnodigde om even mee te lopen naar de koffie kamer. Ik dacht dat het een onderdeel van het museum was en dus om naar te kijken.
Wat een mooi pand met super mooie kamers. Het hoogte verschil in de kamers is ook zo leuk, trappetje op, trappetje af. Toen gingen we door de bibliotheek (ook erg mooi) naar de koffie kamer. En wat blijkt.....
Je kan daar dus echt koffie drinken met een huisgemaakt gebakje. Nou hoor ik al mensen zeggen, "goh, wist je dat niet?". Nee dat wist ik echt niet! Maar ik ga daar dus zeker eens een lekker kopje thee leuten. Want het zag er super knus en sfeervol uit. En dat vind ik dus zo leuk aan verdwalen in je eigen stad!

Wist u dat?

  • "Het snoepje" al vierenhalf jaar bestaat.
  • "Het snoepje"één van Nederlands grootste assortiment aan Oudhollands snoep en chocolade voor mensen met een voedselallergie heeft.
  • De koffiekamer ook al twee jaar bestaat.

Adres: Ravenstraatje 3

2 opmerkingen: